FAQ
Hvad er Damascus stål ?
Betegnelsen Damascus stål dækker over betegnelsen for hvordan stålet til kniven bliver smedet.
Der bruges 67 lag ultratyndt stål som valsen sammen om en kerne af VG10 stål som er meget hårdt.
Dette giver knive som er ekstremt skarpe og meget holdbare i brug.
Hvad mener I med 100% kundetilfredshed ?
Vi ved at vores produkter altid er af allerbedste kvalitet, så vi har fuld tiltro at vores kunder bliver super glade for de produkter som de har købt hos os.
Skulle det imod forventning ikke være tilfældet, kan man som kunde hos Nordic Blades altid og helt ubetinget returnere en vare i op til 90 dage efter at købet er fortaget, uanset om produktet stadig er nyt eller om det er brugt.
Hvorfor er jeres knive så billige ?
Hos Nordic Blades har vi ingen fordyrende mellemled, og har igennem mange år oparbejdet en stor kompetence og viden omkring indkøb, som gør at vi kan tilbyde topkvalitet til de helt rigtige priser, og i langt de fleste tilfælde til markedets bedste priser.
Og det er vel og mærket uden at gå på kompromis med hverken design eller kvalitet.
Hvordan sliber man sin kniv bedst ?
Hvad skal jeg vælge til at slibe mine Nordic Blades knive - et strygestål eller en knivsliber?
Skarpslebne knive er altid en fornøjelse at arbejde med, men hvor ofte skal du slibe og skærpe dine knive for at bevare skarpheden - og hvad er forskellen egentlig?
Hvad betyder det at slibe eller skærpe?
Du sliber knive med en knivsliber og skærper dem med strygestål. Over tid får dine knive små hak og skævheder, der gør, at de mister en del af deres skarphed. Et strygestål retter knivsæggen ud, så hak og skævheder forsvinder - men det sliber ikke knivene og gør dem ikke skarpere, end de var i forvejen.
Det skal du bruge en knivsliber til. Knivsliberen gør nemlig dine sløve knive skarpe igen ved at fjerne en ganske lille smule metal. Ved regelmæssig brug skal du skærpe dine knive 3-4 gange om måneden.
Hvornår du skal slibe dine knive, afhænger af kvalitet og den type stål, de er fremstillet af - jo hårdere stål, des sjældnere behøver du at slibe dem. Og så spiller det selvfølgelig ind, hvor ofte du bruger kniven og til hvad.
En god grundregel er at slibe sine knive en gang om måneden, men da stålet vi bruger hos Nordic Blades, er ekstremt hårdt behøver du ikke ved almindeligt privat brug at slibe dem mere end et par gange om året men de bør skærpes oftere (2 gange månedligt).
Øvelse gør mester
Det kræver lidt øvelse at blive god til at håndtere et strygestål og få knivene skærpet i den rigtige vinkel. Start med at vælge et strygestål, der er mindst lige så langt som kniven, du stryger.
Læg kniven vinkelret mod strygestålet, sæt tommelfingeren på ryggen af kniven og vip kniven ned mod strygestålet, så passer det ca. med 15 grader, når din finger lige knapt rører ved strygestålet. Kør så kniven let og forsigtigt ind mod fingerstoppet, start ved spidsen af strygestålet. Stryg kniven 4-5 gange på hver side - skiftevis højre og venstre.
Strygningen skal ske langsomt og nænsomt, ikke hurtigt og svippende. Undgå at slå kniven mod strygestålet.